Sunday, May 05th

Last update:08:38:42 PM GMT

You are here: Výtah na pozadí, údržba stálých pozadí, dodržování konce rezervací

Výtah na pozadí, údržba stálých pozadí, dodržování konce rezervací

Email
Na Pankráci je nové bílé pozadí

Ta ať slouží co nejdéle. A čisté. Pokud ale bude myto s takovou důkladností jako na IP Pavlova, tak je z jeho nášlapné plochy za měsíc pozadí šedivo - hnědé. Přiznám se že mě nenapadá co udělat pro to, aby každý po sobě pozadí důkladně myl (i pokud máte v ateliéru kurzy). Sami sobě a ostatním tím někteří přidělávají práci při retuších …

Jakýkoli nápad ohledně mytí pozadí prosím na mě, např. jaký mop je optimální,  díky!!! Zkušenosti – pokud se pozadí po focení neumyje alespoň jarem, jde to pak podstatně hůř. Z mailu fotografa:

Dělám to nerad, ale dnes jsem přišel do ateliéru (pozn.: 13.2. odpoledne Pankrác) a chtěl fotit na bílém pozadí, které bylo opravdu nechutně špinavé. Snažil jsem se to vyčistit, šlo to víceméně lehce, nicméně jsem tím ztratil půl hodiny focení a vyčistit se mi nepodařilo, protože nestačilo oschnout, abych mohl začít znovu zcela do bíla. Na vyčištiní mi stačila obyčejná teplá voda s jarem a vše šlo dolů, bohužel to bylo tak špinavé, že voda se musela okamžitě vyměnit a mop pořádně propláchnout. Nevím, kdo byl přede mnou v ateliéru, ale kdyby to po sobě otřel alespoň vodou, což rozhodě neudělal, tak bych dnes měl pozadí čisté úplně a čisté ho také předal. Tímto se chci také omluvit fotografovi/ce, která bude mít ateliér po mě, ale 100% vyčištění opravdu nebylo možné, schnutí opravdu neurychlím.

Můj další návrh je pořídit jakousi poličku na boty a pohybovat se v ateliéru buď v přezuvkách či ponožkách a modelkám při nutnosti focení otřít podrážku vlhkým hadrem (při focení to zvládáme vždy a proti mé výbavě pantofle nic neváží)

Jaké jsou možnosti k udržení pozadí čistých

-        povinné přezouvání v ateliéru

-        apelování na fotografy aby pozadí po sobě fakt myli

-        na trvalá pozadí bude přísný zákaz vstupu ve venkovní obuvi – šlapat po něm se bude moci pouze bos / přezutý

-        povinné podlepování podrážek papírovou páskou

-        za neumyté pozadí se bude platit pokuta třeba 200 Kč – kontrolovat to budou fotografové sami po sobě

-        stálá pozadí budou jen za příplatek a jen fotografové kteří si měsíčně připlatí třeba stovku budou mít přístup k ovládání – pozadí se pak bude moci kupovat častěji nové - stojí 8000 Kč

-        stálá pozadí zrušit, každý si bude používat svá

 

Na Pankráci je naprostá novinka – výtah na pozadí

Od teď nemusíte lézt na štaflích ke stropu, když chcete použít jiné pozadí. Ovladač je napravo na zdi u okna. Ovládání – šipka dolů – sjede dolu, nasadíte si pozadí, šipka nahoru – vyjede nahoru. Vtah automaticky zastaví jak ve spodní, tak v horní poloze. Při používání nestůjte v těsné blízkosti výtahu!

POZOR – rám na pozadí se nesmí nadzdvihnout, jinak se lanko, které je nahoře namotané závit vedle závitu, uvolní, navíjení je nerovnoměrné a hrozí poškození zařízení či Vašeho pozadí. VŽDY před použitím zkontrolujte, zda je lanko na obou stranách namotané těsně závit vedle závitu, viz. obrázky. Pokud ne, vezměte štafličky, povolte tah lanka mírným nadzdvižením a závity srovnejte. Pokud někdo máte nápad jak uvolňování technicky dořešit, pište J

 

Dodržujte konec rezervací

Eviduji stížnosti fotografů na nezodpovědné kolegy, kteří přetahují čas rezervace. Pro fotografy, kterých se to týká  - uvědomte si, že pokud fotíte až do úplného konce rezevace, případně déle, těžko po sobě stihnete řádně ateliér uklidit, vytřít pozadí, a tím fotografa který fotí po Vás, výrazně omezujete:

–       berete mu čas který má zaplacen

–       musí po Vás uklidit

–       nestihne se řádně na focení připravit

–       stavíte ho do špatného světla u jeho zákazníků, kteří na focení čekají

–       a nakonec nemusí kvůli Vašemu přetažení o pět či deset minut svou zakázku stihnout (když má např. rezervovánu jednu hodinu)

Co s tím pokud Vás někdo omezuje a nedohodnete se spolu?

-        máte právo vstupu do ateliéru v okamžiku začátku Vaší rezervace a můžete začít s přípravami na Vaše focení

-        pokud by Vám fotograf znemožňoval vstup či užití ateliéru, který máte řádně rezervován, okamžitě mi volejte (pokud si nejste jisti, zavolejte, mi, ověřím po telefonu – občas se stane že si fotograf omylem zarezervuje jiný ateliér než do kterého se dobývá)

-        pokud evidujete problém s některým z fotografů ohledně úklidu po focení, mytí pozadí či přetahování termínů, prosím informujte mě mailem či zápisem do provozní knihy. Poprvé to s ním budu řešit domluvou, následně pokutami, následně ukončením smlouvy.

-        v obou ateliérech jsou na zdi rádiem řízené hodiny s přesným časem pro řešení otázky kolik vlastně je hodin

 

Tak ať slouží nová pozadí i výtah a přebírání ateliérů ať jsou bez problémů.

Tomáš