Monday, May 06th

Last update:08:38:42 PM GMT

You are here: Otevřený dopis

Otevřený dopis

Email

Na žádost fotografa zveřejňuji tento email:

 

Vazeni kolegove,

jako vy fotim v atelierech Digifota. Smlouvu mam jiz 3 roky a v podstate uzivame s kolegyni atelier jeden den v tydnu.

Citim se tedy jako doma. Kdyz jste doma, chcete, aby vsechno funogovalo a jste na veci opatrni. Nejak si neumim predstavit, ze bych doma na ubrus delal znacky propiskou. Pokud ano, urcite bych udelal radost sve manzelce a vsem hostum, kteri k nam prijdou. Nebo ze bych si psal poznamky na zed obyvaku?

Mozna se vam to zda smesne. Ale kolikrat jsem prisel do atelieru a tam veci rozbite nedbalosti ci spinave pozadi. Ano, i ja jsem neco poskodil - treba jsem dal svetlo prilis blizko plexisklu a modelove svetlo ho trochu vypalilo. Ovsem obratem jsem volal majitele a skodu jsem uhradil. Stat se to muze nam vsem, ale to, co mam na mysli, jsou skody z ciste nedbalosti, z pristupu, "jako by to bylo cizi". Pronajal jsem si to, tak co. Ne, to je spatne! Je to nas vsech!

Ti z vas, kteri k tomu tak pristupuji poprosim o to, aby vzali v uvahu dve veci:

1) pokud fotite alespon obcas, prijdete do atelieru znova. Chcete, abyste meli veci v nem znicene? Nefunkcni? Spinave?

2) majiteli se zakonite zvedaji naklady, ktere pak musi prevest do ceny, a tedy VSICHNI zaplatime. Ja za vas platit nechci a predpokladam, ze ani vy za me. Ale uvedomme si, ze Digifoto je v soucasnosti bezkonkurencne nejlevnejsi sluzba na spickove urovni. Nevim jak vy, ale ja nechci slevit na kvalite, ani by se mi nelibilo platit vic. Ale jine vychodisko NENI!

Jako fotografove si prejeme Dobre svetlo. Do toho prani patri i nepopsane pozadi, ze?

Chovejme se jako slusni lide a pratele.

Preji vam dobre svetlo!

Roman Albrecht