Monday, May 06th

Last update:08:38:42 PM GMT

You are here: Pár důležitých předvánočních organizačních

Pár důležitých předvánočních organizačních

Email

Aby nebyly v předvánoční čas problémy, připomínám pár bodů z provozního řádu, které, pokud nejsou některými bezohlednými fotografy dodrženy, přidělávají problémy ostatním. Jedná se zejména o

  1. zákaz kouření v ateliérech
  2. pokud na sebe pronájmy bezprostředně navazují - je nutné předávání ateliéru včas (stížnosti jsou zejména na Chodově). Pokud od nyní bude na fotografa stížnost že předal ateliér pozdě, bude mu započtena celá započatá hodina na jeho účet. Pokud po Vás na 100 % nikdo nebude, nemusíte se stresovat, naopak v takovém případě nepočítám třeba ani 20 minut o které se opozdíte.

Důležité je uvědomit si, že můžeme ať vědomě, tak nevědomky, napáchat poměrně velké škody a podle provozního řádu jakoukoli škodu, která vznikne jeho nedodržením, fotograf platí. Např.

  1. pokutu od majitele objektu za porušení zákazu kouření (na Chodově máme podepsáno 5000 Kč). Jednak to nikdo po kuřácích nechce dýchat, jednak jsou nad ateliérem na Chodově datacentra AirBank s citlivými čidly - odstávka datancentra banky a výjezd hasičů bude kuřáka stát stovky tisíc.
  2. škodu, která vznikne příchozímu fotografovi tím, že mu předchozí fotograf pozdě předá ateliér. Ten bude platit modelku, vizážistku, náhradu ušlého zisku, pronájem
  3. škodu způsobenou malými dětmi, které skákají po fabionu (pozvolný přechod z podlahy na zeď) pozadí na Chodově
  4. někteří fotografové si již vyzkoušeli že ucpané WC na Chodově (oni či jejich klienti / vizážitsky tam házejí tam věci co tam nepatří) stojí 300 Kč.

Tak to je dost bubu, přeji Vám i sobě, ať před sebou máte samé slušné fotografy :) Dotazy a připomínky na mě.

Díky,

Tom